Dar ca orice talent hărăzit de Sus , nu e deloc uşor şi nici nu e de ajuns doar să ştii să scrii.Trebuie întreţinut, cizelat şi acordat ore în şir pentru a putea face un lucru decent. Iată deci, problema: timpul. Cînd n-ai timp să scrii, intri într-o rutină simandicoasă din care îţi este extrem de greu să găseşti starea pentru a scrie. Cel puţin, în cazul meu aşa este. Am nevoie de o stare pentru a scrie, iar dacă nu intru în această stare, nu fac decît să iau de la capăt o frază banală, ca mai apoi să îmi pierd răbdarea. Ce-i drept, scrisul este şi un test al răbdării. Nu iese din prima nimic, trebuie multă concentrare şi atenţie.
Pentru a putea scrie, trebuie să citeşti multă literatură, în special dacă vrei să îţi formezi un stil anume, trebuie să citeşti o cantitate impresionantă de cărţi, articole, reviste pentru a putea identifica modul de abordare. Dar cred că cel mai important atunci cînd scrii, este faptul că trebuie să transmiţi o anumită stare sau o emoţie. Dacă nu eşti în stare să transmiţi nimic, sau niciodată să nu comunici cu cititorii prin scrisul tău, înseamnă că nici tu la rîndul tău, nu ai intrat într-o stare şi dispoziţie anume cînd ai pus pixul pe foaie.
Aşa deci, ce poţi face cînd n-ai inspiraţie? E clar că fără acest element nu prea poţi să duci ceva bun la sfîrşit. Cînd n-ai inspiraţie şi nu poti să scrii, nu te obosi chinuindu-te, va veni de la sine la un moment dat. De asta întotdeauna nu mi-a plăcut să scriu esee sau referate la limbă de la o zi la alta ( prea puţin timp aveam ca să-mi vină inspiraţia) .
Mai bine citeşte ceva deosebit de frumos şi interesant, care să îţi ofere izvorul de inspiraţie necesar şi care să te relaxeze.
08.07.201
Mai bine citeşte ceva deosebit de frumos şi interesant, care să îţi ofere izvorul de inspiraţie necesar şi care să te relaxeze.
08.07.201
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu