marți, 8 martie 2011

8 Martie- răsuflu către tine,MAMĂ!

Din clipa în care am deschis ochii am zărit o singură fiinţă. Nu ştiam să îi spunem pe nume, dar ne-a cuprins la pieptul ei oferindu-ne căldură, ocrotire, dragoste şi nu în ultimul rînd VIAŢĂ.
Mai tîrziu ne-a purtat paşii, ne-a învăţat primele cuvinte. Clipe întregi ne-a vegheat somnul. Minute în şir a încercat să ne înţeleagă. I-au trebuit ani să ne vadă crescînd, formîndu-ne, devenind.
Şi clipele ei de veghe nu au încetat. Se bucură la o reuşită de-a noastră. Plînge cu tot sufletul, cînd eşuăm. Îşi încredinţează sufletul sfinţilor, doar pentru a ne ştii sub ocrotire.
Fie că e ceas de zi sau ceas de seară, ochiul mamei veghează neîncetat. Simte bucurii şi tristeţi, oferă poveţe. Aşteaptă. Speră. Iubeşte. Necondiţionat – se dă. Cu toată fiinţa. Şi se va da şi dincolo de moarte.
Ne va îndruma mereu paşii: în primii ani, apoi mîndră de ceea ce vom deveni, mai tîrziu ridată, dar la fel de iubită şi cu sufletul mai plin de semnificaţia cuvîntului „mamă”. Dar MAMĂ nu-i un cuvînt, ci o simţire. Timpul vă va demonstra. La mulţi ani, mamă! Şi iartă-mă încă o dată pentru cît ţi-am greşit...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
| Theme choosed by Liudyka Sponsored by Liuda Rosca